Woodline traprenovatie eiken overzettreden

Eiken traprenovatie zelf doen? Kies voor het product van de vakman. Europees eiken, met of zonder uitsparing.

Woodline eiken overzettreden bieden u een mooie collectie hoogwaardige Europees eiken in twee sorteringen: Rustiek en natuur. Traprenovatie eiken zelf doen

  • 4 mm toplaag, 11 mm triplex drager.
  • Rustiek is mooi levendig met knoesten.
  • Natuur is rustig van structuur en vrijwel zonder knoesten. Leverbaar in maar liefst 5 afmetingen.

Alle delen zijn korrel 120 voorgeschuurd zodat de delen nog maar heel licht hoeft te schuren voorafgaand aan het afwerken met lak, olie of beits.

Alle delen zijn leverbaar met of zonder anti-slip uitsparing

Klik hieronder op de collectie die u wilt bekijken om het gehele productenoverzicht te zien:

Zelf uw traprenovatie uitvoeren met overzettreden eiken?


Het aanbod is gigantisch. Indien u op Googel gaat zoeken vindt u vele aanbiedingen van losse eiken overzettreden tot complete trappen met enorme prijsverschillen. Wat is nou wijsheid ? Waar zitten de verschillen.

Verschillende soorten eiken hout. De eik groeit in vele landen. Bodemgesteldheid en klimaat hebben veel invloed op de aard van de eikenboom. Daar waar de bomen snel groeien, heeft de houtnerf een hele andere structuur dan waar de bomen langzamer groeien. Samenstelling van de bodem waar de boom groeit is weer meer bepalend voor de uiteindelijke kleur van het hout. Deze factoren bepalen dus het uiterlijk van de eiken overzettreden.

Noord Europees eiken. Wij Nederlanders wonen in Noord Europa waar de bomen langzamer groeien en het hout zijn eigen specifieke kleur heeft. Hier zijn we aan gewend. Om die reden kiezen wij bij onze eiken toplagen voor Noord Europees eikenhout. Niet zo voordelig als Aziatisch of Oostblok eiken, maar wel veel meer naar de Nederlandse smaak.

Opbouw van de trede. Al zoeken op Google zult u eiken overzettreden met verschillende opbouw vinden. Van massief eiken tot eiken met een flinterdunne toplaag.

Massief eiken is onverslijtbaar en gaat zeker drie generaties mee. Echter massief hout heeft een krachtige werking onder invloed van luchtvochtigheid. De massieve delen kunnen uitzetten en krimpen waardoor er naden en scheutjes kunnen ontstaan.

Gelaagd eiken is stabieler en werkt minder. De eiken toplaag vindt u in diktes van 1 mm tot 6 mm. Een toplaag van 1 mm is op termijn slechts eenmaal te renoveren en moet daarna vervangen worden. Een toplaag van 6 mm gaat twee generaties mee. Maar hoe dikker de toplaag hoed duurder de trede. Om die reden kiezen wij voor een toplaag van 4 mm.  Goed voor 50 tot 60 jaar woonplezier. De treden zijn probleemloos 3 tot 4 keer te renoveren door schuren en opnieuw afwerken.

Materiaal van de drager. Ook hier zult u verschillende materialen in de overzettreden aantreffen. Sommige fabrikanten monteren de toplaag op een HDF drager. HDF is zeer drukvast en stabiel. Echter het is minder goed bestand tegen vocht en heeft een geringe treksterkte. Watervast multiplex is kwalitatief een betere maar ook duurdere optie. Wij kiezen voor een 11 millimeter multiplex. Solide, vormvast, drukvast en met een hoge treksterkte.

De voorbewerking. Nadat de eiken toplaag door de fabriek op de drager is gemonteerd, zijn ze klaar voor montage. Zodra u de treden op maat heeft gezaagd zijn ze klaar om afgewerkt te worden.  Sommige fabrikanten bieden de treden fijn geschaafd aan. Dit betekent dat u de eiken toplaag eerst nog geheel glad moet schuren voordat u ze kunt afwerken. Soms moet u zelfs de knoesten zelf nog afwerken met stopsel. Een flinke klus!

De Woodline eiken overzettreden zijn af fabriek gestopt en met korrel 120 voorgeschuurd. Dit betekent dat u de delen voor afwerking alleen nog even licht behoeft op te schuren om werkvuil en afdrukken van huidvet te verwijderen. Dit scheelt vele uren werk.

Antislip. Een antislipstrip in de overzettreden kan gewenst zijn. Maar niet iedereen vindt dat mooi of nuttig. Waar vele andere merken u de keuze niet bieden, kunt u naar wens met of zonder uitsparing bestellen.

Heeft u verdere vragen over de traprenovatie met eiken overzettreden, neem gerust contact met ons op.Woodline eiken traprenovatie overzettreden. Bestel eenvoudig online of bezoek onze showroom.

Traprenovatie met eiken overzettreden