Mexform

MexForm traprenovatie. Laagste prijzen.

Uw trap zelf renoveren met laminaat van zeer hoge kwaliteit. Een zeer compleet professioneel programma antislip overzettreden met en toebehoren van de Nederlandse fabrikant MexForm.

 • Hoge anti-slip waarde, wel zo veilig.  Zeer mooie nerfstructuur.
 • Ruime keuzen in formaten van overzettreden.
 • Stootborden in diverse maten, wangpanelen, zijdeafdekking en profielen.
 • Vloeren in exact dezelfde kleur.

Klik op de kleur van uw keuze om het gehele producten-overzicht en prijzen te zien:

MexForm traprenovatie overzettreden worden vervaardigd van hoogwaardig HDF.

Een Hollands top product voor de vakman, nu ook beschikbaar voor de Doe Het Zelver.

 • Toplaag van 0.6 mm CPL voorzien van antislip.
 • Gebruikersklasse 32 / AC4.
 • Garantie 12 jaar.

MexForm biedt u een zeer compleet programma.

Overzettreden in diverse afmetingen. Gemaakt uit dubbele panelen zodat u uit één paneel zowel een rechte trap kunt zagen als een trap met draai. De treden zijn 11,2 mm dik met als kernmateriaal HDF. De toplaag is 0,6 mm slijtvast CPL met voelbare structuur. Hierdoor ontstaat ook een goed antislip effect.

Daarnaast stootborden in dezelfde kleur. U kunt zo de trap als één geheel opbouwen. Uiteraard leverbaar in verschillende afmetingen omdat geen twee trappen hetzelfde zijn.

Daar stopt het echter niet. Er is ook laminaat in dezelfde kleur leverbaar zodat u naadloos op de verdieping verder kunt. U kunt hiervoor de uitlooptrede met uniclic of de uitlooptrede met aluprofiel gebruiken.

Profielen in vele soorten en maten om ook de randen en kanten keurig te bekleden. Tevens kunt u de profielen gebruiken indien u een open trap wilt bekleden.

Met MexForm heeft u alles in huis om tot een geweldig eindresultaat te komen.

Overzxicht traprenovatie producten 

 1. Trede.
 2. Wang bekleding.
 3. LED in wang.
 4. L-kap.
 5. U-kap.
 6. Kantenband.
 7. Buitenwang bekleding d.m.v. wangpaneel.
 8. Stootbord.
 9. Onderlat.
 10. Lijm voor uitvullen en verlijmen trede.
 11. LED-armatuur onder neus van trede.
 12. Baluster bekleding d.m.v. wangpaneel.
 13. Uitlooptrede met aluminium strip.
 14. Platte plint.
 15. Uitlooptrede doorlopend.
 16. Hoge plint.


Ttraprenovatie uitgevoerd

  MexForm traprenovatie met 12 jaar garantie

Laminaat op de trap, is dat niet te glad ?

Het laminaat van de overzettreden voor traprenovatie heeft een andere toplaag dan een gewone laminaatvloer. Wel degelijk houden de fabrikanten rekening met de stroefheid van de toplaag. Deze wordt  uitgedrukt in een R-waarde. In de showroom zult u ook duidelijk het verschil kunnen voelen in de stroefheid van de toplaag tussen een willekeurige laminaatvloer en de overzettreden van zowel Trenovo als MexForm. Hoe meer druk u uitoefent met uw vingers, hoe stroever het aanvoelt. Om de antislip te waarborgen is het dus niet aan te raden de trap te reinigen met zeephoudende producten. Ook de PP toplagen hebben deze zelfde antislip factor.

Kan ik traprenovatie met laminaat zelf uitvoeren ?

Natuurlijk is er enige handigheid vereist. Hiervoor moet u altijd eerst bij uzelf te raden gaan. Maar een handig iemand kan deze klus zeker uitvoeren. Hiervoor kunt u gebruik maken van een trapspin of u kunt ook van stoken karton een mal maken. Houd in beide gevallen altijd rekening met de dikte van de neuslijst. Meten is weten, controleer altijd dubbel voor u ergens de zaag inzet. Begin altijd eerst met de grootste treden tui de reeks. Mocht u onverhoopt toch een meetfout hebben gemaakt, kunt u deze treden altijd nog gebruiken waar een kleinere maat nodig is. Vergeet ook nooit voldoende kit achter de neuslijst te doen. Ook deze moet stevig vast zitten zodat ze niet van de bovenlaag kunnen losraken als er eens tegenaan gebotst wordt. Probeer ze strak mogelijk te werken en vermijd het overmatig gebruik van kit. Plaats de treden nooit heel strak tegen de stootborden. Bij het belopen van een houten trap is er altijd sprake van beweging in de treden. Indien deze heel strak tegen de stootborden liggen, kan dit kraakgeluiden veroorzaken. Plaatst u ook nieuwe stootborden, doe deze dan als laatste. Op die manier kun t u de trede meer ruimte geven vanaf het oorspronkelijke stootbord.  De trap is na montage beloopbaar na circa 12 uur. U kunt dus overwegen de treden om en om te plaatsen zodat u tijdens de droogtijd tocht de trap op en af kunt. Op YouTube vindt u vele instructiefilms over de montage.

Wat zijn de kosten van traprenovatie met Mexform laminaat ?

De kosten voor een complete set traprenovatie verschillen natuurlijk per trap. De afmeting van de benodigde treden spelen een rol, maar ook de vraag wat u allemaal wilt bekleden. Een complete set voor een smalle rechte trap begint vanaf ongeveer 700 euro. Zit er een draai in, dan heeft u al een aantal grotere treden nodig. Bredere treden, diepere treden, wel of geen stootborden, het zijn allemaal factoren die de prijs beïnvloeden. Wilt u een specifieke indicatie voor uw eigen trap? meet dan alle treden op en plaats de benodigde artikelen in het winkelmandje. U heeft dan een duidelijke prijsopgave.

Kan ik verlichting inbouwen ?

MexForm biedt verlichtingssets aan. Ook hier geldt, de beoogde handigheid is wel vereist. De voeding moet ergens op een plek weggewerkt worden die niet in het zicht zit, vaak komt deze in de trapkast. Is er geen trapkast, zoals met een trap naar zolder meestal het geval is, dan moet er een creatieve plek gezicht worden. De draden van de afzonderlijke LED's worden onder de treden en achter de nieuwe stootborden in het lijmbed verwerkt. Achteraf inbouwen is eigenlijk alleen maar mogelijk indien er een trapkast aanwezig is, een stuk lastiger dus. Naast verlichtig en voedingen zijn  er ook bewegingssensoren en dimmer te bestellen.