Trenovo

Trenovo Homeline overzettreden, topklasse tegen lage prijzen

De keuze van de vakman voor traprenovatie:

 • Hoge anti-slip waarde R10. Wel zo veilig. Zeer mooie nerfstructuur.
 • Ruime keuzen in formaten van overzettreden.
 • Stootborden in diverse maten, wangpanelen, zijdeafdekking en profielen.
 • Vloeren in exact dezelfde kleur.

  De collectie bestaat uit:

  • De CPL collectie heeft de alom bekende antislip laminaat toplaag.
  • De Solution collectie heeft een antislip Polypropyleen (PP) toplaag die zeer slijtvast, PVC-vrij en milieuvriendelijk is.

  Klik op de kleur van uw keuze om het gehele productenoverzicht en prijzen te zien:


  Homeline CPL (laminaat) en Homeline Solution (polypropyleen), beide slijtvast maar toch met ieder unieke eigenschappen.

  Prachtige toplagen: De toplagen zijn voorzien van een duidelijk zichtbare en voelbare structuur die teven bijdrage aan de hoge antislipwaarde.


  Toplaag laminaat hout

  Bij de CPL laminaat collectie is de toplaag duidelijk zichtbaar en voelbaar.

  Toplaag laminaat beton

  Ook de steenstructuren zijn duidelijk zichtbaar en voelbaar.

  Houtstructuur Solution

  De Solution met de PP toplaag leent zicht voor een nog meer 3-D effect.

  Solution steenstructuur

  Ook een duidelijk 3-D effect bij de Solution steenstructuren.


  Duitse topkwaliteit van Trenovo Homeline.

  • Een zeer compleet en hoogwaardig programma waarmee u in staat wordt gesteld de trap op professionele wijze te renoveren. Traprenovatie met Trenovo Homeline overzettreden is een duurzame oplossing. De hoge slijtweerstand van klasse 32 staat borg voor langdurig gebruik.
  • Naast de overzettreden zijn er vele accessoires leverbaar zoals : stootborden, zijdeafdekking, stabiliseringsprofielen, hoekprofielen, U profielen en zelfs laminaatvloeren.
  • Alle treden zijn standaard voorzien van een antislip toplaag R10. In de meeste gevallen maakt dit de noodzaak voor een antislipstrip overbodig. Trenovo Homeline biedt u een breed assortiment aan kleuren.
  • De treden zijn leverbaar in meerdere afmetingen zodat u zeer efficiënt kunt werken. U kunt kiezen uit een groot aantal kleuren, waar recent ook beton look aan is toegevoegd. Alle afwerkproducten zoals stootborden, profielen en laminaat zijn is dezelfde kleur leverbaar.
  • Naast de Homeline is er ook de Homeline Solution. In plaats van een melamine toplaag is deze uitgevoerd met polypropyleen met 3D structuur.

  Maak online uw boodschappenlijst en kijk hoe groot uw voordeel is. Wij leveren Trenovo traprenovatie tegen de laagste prijzen.

  Laminaat op de trap, is dat niet te glad ?

  Het laminaat van de overzettreden voor traprenovatie heeft een andere toplaag dan een gewone laminaatvloer. Wel degelijk houden de fabrikanten rekening met de stroefheid van de toplaag. Deze wordt  uitgedrukt in een R-waarde. In de showroom zult u ook duidelijk het verschil kunnen voelen in de stroefheid van de toplaag tussen een willekeurige laminaatvloer en de overzettreden van zowel Trenovo als MexForm. Hoe meer druk u uitoefent met uw vingers, hoe stroever het aanvoelt. Om de antislip te waarborgen is het dus niet aan te raden de trap te reinigen met zeephoudende producten. Ook de PP toplagen hebben deze zelfde antislip factor.

  Kan ik traprenovatie met laminaat zelf uitvoeren ?

  Natuurlijk is er enige handigheid vereist. Hiervoor moet u altijd eerst bij uzelf te raden gaan. Maar een handig iemand kan deze klus zeker uitvoeren. Hiervoor kunt u gebruik maken van een trapspin of u kunt ook van stoken karton een mal maken. Houd in beide gevallen altijd rekening met de dikte van de neuslijst. Meten is weten, controleer altijd dubbel voor u ergens de zaag inzet. Begin altijd eerst met de grootste treden uit de reeks. Mocht u onverhoopt toch een meetfout hebben gemaakt, kunt u deze treden altijd nog gebruiken waar een kleinere maat nodig is.

  Vergeet ook nooit voldoende kit achter de neuslijst te doen. Ook deze moet stevig vast zitten zodat ze niet van de bovenlaag kunnen losraken als er eens tegenaan gebotst wordt. Probeer ze strak mogelijk te werken en vermijd het overmatig gebruik van kit. Plaats de treden nooit heel strak tegen de stootborden. Bij het belopen van een houten trap is er altijd sprake van beweging in de treden. Indien deze heel strak tegen de stootborden liggen, kan dit kraakgeluiden veroorzaken. Plaatst u ook nieuwe stootborden, doe deze dan als laatste. Op die manier kun t u de trede meer ruimte geven vanaf het oorspronkelijke stootbord.  De trap is na montage beloopbaar na circa 12 uur. U kunt dus overwegen de treden om en om te plaatsen zodat u tijdens de droogtijd tocht de trap op en af kunt. Op YouTube vindt u vele instructiefilms over de montage.

  Wat zijn de kosten van traprenovatie met laminaat ?

  De kosten voor een complete set traprenovatie verschillen natuurlijk per trap. De afmeting van de benodigde treden spelen een rol, maar ook de vraag wat u allemaal wilt bekleden. Een complete set voor een smalle rechte trap begint vanaf ongeveer 700 euro. Zit er een draai in, dan heeft u al een aantal grotere treden nodig. Bredere treden, diepere treden, wel of geen stootborden, het zijn allemaal factoren die de prijs beïnvloeden. Wilt u een specifieke indicatie voor uw eigen trap? meet dan alle treden op en plaats de benodigde artikelen in het winkelmandje. U heeft dan een duidelijke prijsopgave.

  Kan ik verlichting inbouwen ?

  Zowel Trenovo als MexForm bieden verlichtingssets aan. Ook hier geldt, de beoogde handigheid is wel vereist. De voeding moet ergens op een plek weggewerkt worden die niet in het zicht zit, vaak komt deze in de trapkast. Is er geen trapkast, zoals met een trap naar zolder meestal het geval is, dan moet er een creatieve plek gezicht worden. De draden van de afzonderlijke LED's worden onder de treden en achter de nieuwe stootborden in het lijmbed verwerkt. Achteraf inbouwen is eigenlijk alleen maar mogelijk indien er een trapkast aanwezig is, een stuk lastiger dus. Naast verlichtig en voedingen zijn  er ook bewegingssensoren en dimmer te bestellen.